Novetats

El passat cinc de desembre es va tancar el termini per a la presentació de treballs al II concurs de vídeos organitzat per les fundacions “Las Naves” (Fundació per a la Promoció Estratègica, el Desenvolupament i la Innovació Urbana) i “Fisabio” (Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana).

L’objectiu d’aquest concurs es que els joves estudiants investiguen i identifiquen referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores amb el tema: “De major vull ser com….” En l’edició de l’any passat, que tan bons records ens porta, alumnes del nostre centre van obtenir un segon premi i una menció honorífica.

Enguany, com a part d’un projecte en l’assignatura de Biologia I Geologia, alumnes de 1r i 2n de Batxillerat han preparat vídeos per a participar a aquest concurs. Tots el treballs presenten aspectes interesants i serien dignes participants, però malauradament, únicament tres vídeos per centre poden presentar-se al concurs. Podeu veure els vídeos seleccionats: “Rompiendo prejuicios”, “La mujer en la ciencia” i “Cosas de mujeres: la ciencia” juntament amb la resta de vídeos en el canal de youtube del nostre centre.

Disfruteu-los! I esperemque els participants tinguen sort!

Divendres 30 de novembre vam tenir el plaer de rebre el professor de la Facultat de Ciències Biològiques i pare de dues alumnes del nostre centre, el doctor Sergi Maicas. Amb una conferència dins del programa “Fes Ciència” de la Universitat de València, el doctor Maicas ens va obrir els ulls al problema que suposa actualment l’aparició en la població de resistències als antibiòtics. Els alumnes assistents van participar activament en la tertúlia que va originar-se en acabar la xarrada i es mostraren molt entusiasmats. Donem les gràcies a Sergi Maicas per la seua disposició a compartir la seua experiència amb tots nosaltres.