Enguany se celebra el 500 aniversari de la mort d’aquest genial artista. L’IES Vicent Andrés Estellés s’ha sumat a aquest esdeveniment mitjançant dues línies d’actuació: el desenvolupament del Treball de Fi de Cicle de 3r ESO i l’estudi de la vida i de l’obra de Leonardo des de  les perspectives dels diversos departaments en diferents nivells d’ESO i Batxillerat.

El passat 13 de març va ser el dia assenyalat: al matí, els diversos grups de 3r van fer l’exposició oral, defenent el seu treball d’investigació sobre algun aspecte de la vida de Da Vinci: temes com ara la seua infantesa, les pintures més famoses, els invents i les màquines de guerra, els dibuixos d’anatomia….van succeir-se davant l’equip educatiu al complet.

Després, per la vesprada, i coincidint amb l’entrega de notes a les famílies, vam gaudir del resultat de moltes hores de  treball mostrat en una ampla exposició, on vam poder veure l’estudi de la perspectiva des del departament de Plàstica i en particular diferents visions de la Gioconda per part l’alumnat del Batxillerat Artístic; també l’estudi dels pensaments filosòfics des de les àrees de Religió i de Valors ètics; la relació d’algunes obres pictòriques amb el món antic des del departament de Clàssiques; la relació de l’artista amb les matemàtiques; el descobriment dels secrets que amaga l’obra de la Mona Lisa com a Tractat de la Pintura; els treballs escrits del TFC de 3r  i diverses maquetes representatives de les màquines ideades per Leonardo.

També poguérem gaudir d’un Taller de  Criptografia que dugué a terme l’alumnat del Taller d’Aprofundiment de Matemàtiques, a partir de l’escriptura especular de Da Vinci i el Criptex, i de la representació del restaurant que va muntar Leonardo amb Boticelli, amb l’estudi de les normes d’etiqueta o l’aplegament de les tovalloletes ideats per Da Vinci, entre altres, realitzat per l’alumnat del PR4.

Agraïm la visita d’Olga Camps, la nostra Regidora d’Educació, que va mostrar la seua admiració i interès per tot el treball realitzat per professorat i alumnat de l’IES Vicent Andrés Estellés.

Encara podreu gaudir de la nostra exposició fins la Jornada de Portes Obertes del centre, el proper 3 d’abril a les 18 hores.

Us esperem!!!

 

 

415total visits,3visits today